donderdag 24 januari 2019

Bryce Canyon

De eerste wandeling, althans de eersten wandelingen gaan niet in Bryce. Het kan daar uiteraard ook. Wat en waarheen zie je op de folder die je bij binnenkomst in het park krijgt. Maar deze wandelingen zijn buiten de parkgrenzen en zijn ook nog eens gratis en jazeker net of anders bijna net zo mooi.
En dan heb ik het over de Red Canyon, de Castro Canyon en de Lossee Canyon.
Alle 3 liggen ze bijna tegen Bryce aan en vertonen vrijwel dezelfde kleuren en vormen als in het National park, maar dan, zoals al geschreven, gratis.

 
Als je naar Bryce rijd vanaf Tropic zie je na enige tijd al de bijzondere pracht van dit nationale park.In dit deel is het mogelijk om naar een klein grotje te gaan of om de waterval te bekijken. Het water dat hier stroomt is kunstmatig aangelegd om de vroegere bewoners te voorzien van water.


In het park zijn diverse wandelingen mogelijk. Meest mooie is die naar en door de Queens garden waarvan hieronder enkele foto's. Maar ook andere zoals Fairyland is zeer mooi. De hike begint zoals de foto hieronder namelijk met de switchbacks of te wel de haarspeldbochten de canyon in.
 

Maar zoals al aangegeven staan de wandelingen in het park in de folder die je bij de ingang krijgt.
Voorbij de ingang van Bryce Canyon, komende dus vanaf Tropic rij je niet veel later door de Red Canyon. Hier zijn een aantal zeer mooie wandelingen te maken, de routes zijn verkrijgbaar bij het Visitor center. Enige foto's van dit gebied hieronder.

 
 
 

 

Als je hier de diverse routes lopen wilt moet je er een volle dag uittrekken. Een van die routes is de Pink Ledges, een zeer mooie maar iets wat zwaardere route omdat het de bergen ingaat.

Overnachten kan trouwens in Tropic en Canonville

Hier is ook de toegang tot een ander park wat ook leuk is om te doen te weten Kodakchroom Basin
Voor degene die beschikken over een auto met AWD of 4WD is hier ook de toegang tot een tweetal zeer mooie slotcanyons n.l. Willis Creek en Bull Valley Gorge. Info hierover zie je op www.zuidwestamerika.com.

Ook voorbij Red Canyon liggen langs de weg ook nog enige motels. In het hoogseizoen is het aan te raden om te reserveren.Tenslotte kan je nog een dag doorbrengen in de Castro Canyon en de daarnaast gelegen Lossee Canyon. Net als Bryce en Red Canyon qua kleur en vormgeving. Ook in die 2 Canyons is het zeer goed toeven en genieten van de landschappen zoals te zien op de hierboven staande foto's.
De toegang tot deze 2 canyons gaan over een goed onderhouden onverhard pad dat ook voor normaal vervoer goed begaanbaar is. Arches Trail is hier een aanrader maar ook andere trails zijn zeer mooi.

Op de weg naar Kanab zie je rechts ook nog vergelijkbare needles maar daar kom je niet eenvoudig dichterbij. We  hebben behoorlijk moeten klimmen om boven te geraken en eenmaal boven is het heel moeilijk om je staande te houden. Als je in de voorgaande canyons geweest bent kan je deze het beste overslaan en alleen maar vanaf de daarbij gelegen camping bekijken.


Voor meer wandelingen in het zuidwesten van USA ga je naar www.amerikasbest.eu
Voor meer info over de vele bezienswaardigheden ga je naar www.zuidwestamerika.com
Voor uitleg wat de natuur zoals inhoud ga je naar www.westamerica.nl
Of naar mijn blog 2lot.blogspot.com

Tot mijn volgend blog dat zal gaan over Zion

Mijn andere blogs zijn:

                                                                  over The Wild West:
Hoodoo,   Slot Canyon,   Needle/Spire,   Badlands,   Arch,   Kleurrijke gebieden   en Cliff Dwelling

Wat zijn de bezienswaardigheden vanuit:
Escalante,
Moab
Las Vegas,
Page, 
Hanksville 

Specifieke bestemmingen zijn:

Valley of Fire
Bryce Canyon
Zion NP

Blog over The Cotswold, een romantische streek in Engeland

Blogs over Italië zijn:


Ook nog op 2 lovers on tour:Geen opmerkingen:

Een reactie posten