zondag 27 januari 2019

Valley of Fire


Het meest mooie nationale park van USA is naar mijn mening Valley of Fire.
De naam omvat het gebied, het is er zeer kleurrijk, veel meer kleuren bij elkaar zie je nergens anders. Niet voor niets is mijn logo een foto hiervan.

Je kunt het park van 2 kanten binnen komen. Meest gebruikelijke is de west ingang aan de kant vanaf de Highway 15 tussen Las Vegas en Mesquitte.
Entree 2019 is $ 10,00 per dag en is daarmee in principe ook meteen het duurste park van het land. Andere parken kosten $ 35,00 maar dan voor 7 dagen. Om dit park te bekijken moet je zeker 4 dagen uittrekken.

 
Om dit park te ontdekken heb je niet alleen veel tijd nodig. Het is er altijd zeer heet zeker midden op de dag maar ook al vroeg op de ochtend is het er al snel 30 graden. Dus winter of laat herfst c.q vroeg lente is het beste om het dan te bezoeken. Maar dan loop je het risico dat er sneeuw ligt. Sneeuw? ja ook in de desert ligt regelmatig sneeuw.


Maar ben je er in het late voorjaar of vroege herfst of zelfs in de zomer dan moet je zorgen dat je jezelf goed beschermd met hoed en goed insmeren. Daarnaast heel veel water mee (elk half uur een flinke slot nemen) en ook eten want in de hitte is het ook belangrijk om steeds kleine beetjes te eten ook al heb je geen honger. Dus als je dorst of honger krijgt ben je eigenlijk al te laat.Het park is in te delen in diverse sectoren. Beehives aan het begin met heuvels en figuren die er als bijenkorven uitzien.
Er tegenover is een onverharde weg die goed te berijden is ook met normaal vervoer. Hier vindt je onder andere de Windstone arch en Arch rock. De windstone is niet eenvoudig te vinden want deze bevind zich in een opening in een van de rotsformaties die hier te zien zijn.


Je zult de dirt road moeten verlaten en gewoon erop uit gaan om een en ander goed te onderzoeken. Er is in dit deel al veel te zien.


We gaan dan weer het asfalt op en volgen de weg en doen nog wat stops maken om een en ander te bekijken want rechts van de weg tot aan het einde waar de East entree is zijn heel veel mooie dingen te bekijken waaronder de Snakes of Anthunter (2 bovenste foto's) en vele mooie formaties. Dit is ook het gebied tegenover de Elephant rock. Voor dit deel dat nu beschreven is heb je al 1 dag nodig als je de hitte hebt kunnen trotseren. Dan gaan we echt wandelen.


We nemen de Prospect trail. Deze gaat deels door een mooie slot canyon met onderweg de Spider arch en de Fire arch. De trail is 8 km enkel en bied weinig tot geen schaduw dus neem in acht wat ik hierboven in blauw geschreven heb.
Om deze wandeling te doen zo het ideaal zijn al er iemand aan het einde op je staat te wachten want anders moet je ook die 8 km weer terug en ik kan je zeggen dat gaat zeer moeilijk worden.


Wil je echter toch boven getoonde arches zien dan kan dat ook door vanaf de parkeerplaats naar de Fire wave af te dalen naar het daarachter gelegen gebied. (dus niet de weg oversteken) Het is wel even zoeken maar de uitkomst is eenmalig. Indien je deze trail gedaan heb ben je al 2 dagen in het park.
Dag 3 en 4 gaan nog mooier worden dan de eerste 2 dagen. We gaan de White Domes road in. Op naar Rainbow Vista.

Op deze weg zijn er weer diverse mogelijkheden om uit de auto te stappen en de omgeving te verkennen. Of via de op de folder (zie boven) genoemde trails of gewoon daar waar het je mooi lijkt het gebied in te lopen.
Waar je zeker een halt moet maken is in dip 4 en dip 5. Dit zijn de betonnen uithollingen in de weg die d.m.v. een bordje met daarop een cijfer aan gegeven worden.
Dip 5 brengt je naar de Pastel Canyon.
Zoals je hierboven ziet een zeer kleurrijke canyon (kloof) met links en rechts heel wat gebieden om verder te ontdekken.

Ook hier geldt, gewoon lopen naar iets waarvan je zegt "dat wil ik gaan bekijken" Je zult er geen spijt van krijgen kan ik je verzekeren.
Het is een aaneenschakeling van kleuren en vormen.

Denk je aan eten en drinken???|||

Aan de andere zijde van de weg zie je ook heel veel plaatsen waar je zeker heen moet.
De vormen, de kleuren, oh het is zo mooi maar oh het is zo heet.

Maar goed het is nog vroeg dus er is nog veel te ontdekken aan de linkerzijde van deze weg zoals hieronder te zien is.

Heb je een hoed op? ben je goed ingesmeerd?Als je dit gebied verkend heb zit er alweer een dag op. Weliswaar geen hele dag maar je zult moe of vermoeid zijn en dan niet alleen door het lopen maar zeker van de hitte en alle indrukken die je vandaag opgedaan hebt. Tijd om terug te gaan naar Las Vegas of Mesquitte waar je overnacht.
Beide zijn gok steden waarvan laatst genoemde een kleine uitvoering is maar je kan er goedkoop overnachten.


De laatste dag in dit mooie park stuur ik je eerst naar de Fire Wave.


De parkeerplaats en de trail word goed aangegeven. Onderweg ook maar weer eens links en rechts polshoogte nemen want ook hier is het weer fantastisch.

Denk je nog om naar de Spider en Fire Arch te gaan als je de auto geparkeerd hebt bij de Fire Wave?|

Dan is het tijd om naar het einde van de weg te rijden en nog door de canyon te lopen om 4 mooie dagen in dit park af te sluiten.

Ik hoop dat ik je d.m.v. dit blog je enig inzicht heb kunnen geven voor een verblijf in Valley of Fire. Tot een volgend blog, we gaan dan de omgeving van Escalante ontdekken.

Mijn andere blogs zijn:

                                                                  over The Wild West:
Hoodoo,   Slot Canyon,   Needle/Spire,   Badlands,   Arch,   Kleurrijke gebieden   en Cliff Dwelling

Wat zijn de bezienswaardigheden vanuit:
Escalante,
Moab
Las Vegas,
Page, 
Hanksville 

Specifieke bestemmingen zijn:

Valley of Fire
Bryce Canyon
Zion NP

Blog over The Cotswold, een romantische streek in Engeland

Blogs over Italië zijn:


Ook nog op 2 lovers on tour:Geen opmerkingen:

Een reactie posten